Ta nästa steg med din marmelad

En fortsättningskurs som vänder sig till dig som är aktiv mathantverkare och tillverkar marmelad, sylt eller gelé för försäljning. Du vill ta ett steg till med dina produkter, nätverka och utbyta erfarenheter med kollegor i branschen. Kursen leds av Yvonne Björ på Björgården som har mångårig erfarenhet av sylt- och marmeladkokning och som har hållit i flera nybörjarkurser i Eldrimners regi.  

Under kursen delar Yvonne med sig av sina erfarenheter kring att arbeta med att ta fram nya recept; hur kan man blanda olika råvaror, hur påverkas bärsmaken av kryddning och hur bygger man smaker i olika steg? Du får också lära dig mer om att jobba med konsistens, struktur och estetik för att utveckla dina produkter.

Du som deltagare tar med dig några av dina egna produkter för att gemensamt under kursen diskutera hur de kan utvecklas vidare.

Förkunskaper: du har gått en av Eldrimners nybörjar- eller grundkurser om sylt- och marmeladkokning, alternativt förvärvat dig motsvarande kunskaper på annat sätt. Du ska gärna ha några års erfarenhet som mathantverkare.

Fika och enkel lunch ingår i kursavgiften.

Boende: Möjlighet till övernattning finns i Björgårdens egna stuga Björstugan en mil bort. Priset är 400 kr för en natt och 600 kr för två nätter, med egna sänglinnen. Frågor och bokning sker via bjorgarden@gmail.com eller 070–3019177. Ytterligare boendealternativ finns inne i Rättvik, se t ex visitdalarna.se.

Mer information om företaget finns på bjorgarden.se.

Ta nästa steg med din marmelad 

  •  Fördjupningskurs
  •  6–7 mars
  •  Björgården, Rättvik, Dalarna
  •  3425 kr + moms, Rabatterad kursavgift: 2740  kr + moms 
  •  Sista anmälningsdag 12 februari. Platser kvar! Efteranmälan via länken nedan. 
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Catrin
Catrin Heikefelt

010 - 225 32 32
catrin@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB