Obehandlad dryckesmjölk

En inblick i Eldrimners pilotprojekt och livsmedelsäkra metoder för produktion av kontrollerad opastöriserad dryckesmjölk.

Vi erbjuder här en möjlighet att få kunskap kring metoder som kan användas för att säkerställa opastöriserad mjölks livsmedelssäkerhet. Metoderna är beprövade och praktiseras av mjölkproducenter i Nordamerika och Europa. I Eldrimners pilotprojekt under 2022–2023 har dessa metoder testats och utvärderats på fem mjölkgårdar under ledning av veterinär och epidemiolog Catharina Berge. Dessa hygieniska produktionsmetoder är praktiskt genomförbara och kostnadseffektiva för mjölkproducenterna som i projektet också genomgick utbildning i allt från biosäkerhet till mjölkhygien. De upprättande en liknade riskanalys som HACCP och genomförde en mikrobiologisk provtagning av all mjölk vilken kan göras innan försäljning av mjölk för konsumtion obehandlad. 

Med: Anna Catharina Berge, Berge Veterinary Consulting, Belgien och Birgitta Sundin, Branschansvarig mejeri och projektledare, Eldrimner
Målgrupp: veterinärer och andra intresserade
Forum: Zoom
Datum: Måndag 4 mars kl. 15-15.45 + 15 min. frågestund
Anmälan: senast 1 mars

Läs mer om pilotprojektet här: Obehandlad dryckesmjölk (eldrimner.com). Där finns bland annat referat från föreläsningar på Særimner 2023 med forskare i ämnet.

Välkommen med din anmälan!

Bakgrund: Eldrimner har under många år lyft frågan och fört dialog med Livsmedelsverket. De uppmanar oss nu att lämna in ett förslag på hur ett livsmedelssäkert system för försäljning av obehandlad dryckesmjölk skulle kunna se ut, så att de har ett underlag för vidare beredning och remissförfarande.  

1-2 dygn innan webbinariet kommer du att få en länk med information om webbinariet.

Obehandlad dryckesmjölk

  •  Webbinarium
  •  4 mars kl. 15-15.45 + 15 min. frågestund 
  •  Distans i realtid via Zoom
  •  Kostnadsfritt
  •  Anmälan senast 1 mars
  •  Anmälan via extern länk

Kontaktperson

Ida
Birgitta Sundin

010 - 225 33 74
birgitta@eldrimner.com  

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB