Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube
Eldrimners nyhetsbrev april 2012

SM i Mathantverk 6–9 september i Göteborg

Vi fortsätter samarbetet med Mitt Kök och Stockholmsmässan. SM i Mathantverk 2012 kommer att arrangeras på Svenska mässan i Göteborg 6–9 september. Extra roligt är det, tycker vi, att ta arrangemanget till årets Matlandethuvudstad!

Tävlingsbidragen bedöms den 6 september. Prisutdelning och seminariet "Så bedömdes produkterna" blir den 7 september. Vinnarutställningen i Göteborg pågår till och med den 9 september.

På Mitt Kök-mässan i Älvsjö, Stockholm, som arrangeras senare på hösten, den 8–11 november, medverkar vi bland annat med en vinnarutställning från SM. På båda mässorna kommer det att finnas möjlighet för mathantverkare att hyra montrar för försäljning.

SM-broschyren skickas ut i början på maj. Du som vill vara med och tävla anmäler dig från och med 7 maj via vår hemsida eller anmälningstalongen i broschyren.

Väl mött i Göteborg!

»SM i Mathantverk 2012


Anna Kaiser från Halltorps Mejeri i Västra Götaland. Hon var en av segrarna på SM 2011.

Hitta smakupplevelser

Din vägvisare till Sveriges mathantverk finns på www.mathantverk.se och snart även som app i mobilen. Över 1 000 mathantverkare har redan registrerat sig. Hjälp oss att bli fler och gå med om du är mathantverkare. Det kostar ingenting. Anmäl dig så snart som möjligt för att sommarens turister ska kunna hitta dig i vår app som vi lanserar i slutet av juni.

Hemsidan och mobilapplikationen kommer också att visa vilka företag som har certifierade produkter.

Kontakta gärna oss om du har frågor eller vill ha hjälp. Ring Jenny Herin, Jonas Ewemo och Lisa Herin Holmberg på 08-668 09 10 eller mejla:
jenny@eldrimner.com
jonas@eldrimner.com

lisa.herin.holmberg@eldrimner.com


»mathantverk.se
Hitta mathantverk i Sverige

Är du med? Anmäl dig via
www.mathantverk.se

Förverkliga din dröm

Kursdeltagare på Eldrimner

I höst kan du som drömmer om att bli mathant-verkare gå vår grundutbildning. Vi vänder oss till dig som hantverksmässigt vill producera ost, charkuterier, bröd, fiskprodukter, marmelad, grönsaksinläggningar med mera. Kursen är fem veckor lång och innehåller teori, studiebesök och praktik. Du väljer själv den branschinriktning som passar dig. Här undervisar Sveriges och Europas främsta experter inom området.

Kursstart vecka 37. Välkommen med din ansökan innan 11 juni.
 
»Mathantverk för nystartare 2012

Kurs i hantverksbageri 28–30 maj

Bröd

Välkommen till vår fördjupningskurs på Printz Bageri i Stallarholmen för dig som redan är yrkesverksam bagare och har gått vår grundkurs i surdegsbakning eller har motsvarande förkunskaper.

Bagarmästare Manfred Enoksson lär bland annat ut hur flerstegssurdegar och naturliga bakhjälpmedel kan ge ett gott resultat när du bakar med ekologiska mjöler och traditionella sädesslag. På vår hemsida hittar du mer kursinformation och anmälningsblankett.

»Fördjupningskurs i hantverksbageri 28–30 maj
Vill du inte längre få information från oss klickar du bara på länken
om avprenumeration.

Tipsa oss gärna vad du vill läsa om i nyhetsbrevet. Mejla mig:
catharina@eldrimner.com

Redaktör

Catharina Andersson


Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här