Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube
Eldrimners nyhetsbrev mars 2013

Om SM i Mathantverk

Varmt välkommen till SM i Mathantverk 2013 - ett öppet svenskt mästerskap med nordiska deltagare.

Tid och plats: 8–10 oktober i Östersund på Storsjöteatern i samband med Særimner, Eldrimners idé och kunskapsforum om mathantverk.

Vässa nu harporna, stoppa korvsprutorna, värm kopparkittlarna, elda i ugnarna och sätt fart på rökarna!

SM-broschyren skickas ut i början av maj. Anmälan på nätet kommer att öppnas i samband med det.


Ställ ut på Mitt Kök i Stockholm

På Mitt Kök-mässan i Stockholm, 7–10 november, har du som mathantverkare möjlighet att ställa ut och sälja dina produkter. Stockholmsmässan erbjuder följande monterpaket:

MONTERPAKET 1
Pris 6 500 kronor exklusive moms, för fyra dagar.
Storlek 2x2 meter, 4 m².
Ingår: Monteryta, monterpaket Mini Wood; röd trävägg samt 0,5 meter vägg mot montergranne, beige matta, skylt 1x0,3 meter på bakvägg med valfritt tryck, möbler fritt val ur gällande eventservicekatalog,
1 eluttag 230 V 10 A, 1 spotlight per löpmeter bakvägg samt sam-utställaravgift och städning under mässan. Monterplatserna går att dela mellan två företag.

MONTERPAKET 2
Pris 9 500 kronor, exklusive moms, för fyra dagar.
Storlek 3x2 meter, 6 m².
Ingår: monteryta, monterpaket Mini Wood se ovan, samt samutställaravgift och städning under mässan.

För information om mässan och bokning av monter kontakta
Erik Segnestam på Stockholmsmässan 070-789 44 75, erik.segnestam@stockholmsmassan.se.

»Mitt Kök-mässan

Mat- och vinmässan Mitt Kök besöks av både fackfolk och allmänhet.

Ett liknade paket erbjuds på Mitt Kök i Göteborg, 24-27 oktober.

Fortsätt prenumerera på tidningen Mathantverk

Vi på Eldrimner arbetar med att få ett bättre register med så många aktuella adressupgifter som möjligt till våra prenumeranter. Vi vill därför att du bekräftar ditt abonnemang om du vill ha tidningen kvar. Tidningen Mathantverk är gratis och vänder sig till mathantverkare och till dig som är intresserad av mathantverk och Eldrimners verksamhet.

Förnya din prenumeration genom att använda sifferkoden på baksidan av det senaste numret av tidningen, vid din adress. Knappa in koden på vår hemsida. Är du mathantverkare och finns med i vår mobilapplikation Mathantverk behöver du inte göra någonting. Du får tidningen precis som vanligt.

»Förnya
Mer information om din prenumeration på sidan 11 i vårnumret.

Grundkurs, hantverksbageri

Måndag–fredag, 20-24 maj

Konstantin Messmer lär ut olika hävningsmetoder och uppslagnings-tekniker. Bakning med rågsurdeg, vetesurdeg samt olika alternativ för framställning av kuvertbröd och kaffebröd. Grädda i vedeldad stenugn.
Plats: Bäckhästen, Unnaryd, Halland.

»Läs mer och boka

Nybörjarkurs, choklad & kola med bär och frukt

Måndag–tisdag, 20–21 maj

Kurs för dig som vill lära dig tillverka tryfflar och fondantpraliner med bär och frukt och göra praliner med karamellfyllning. Vi tempererar choklad, gjuter egna skal, rullar tryfflar och tillverkar fruktkola hos Amina Olsson.
Plats: Minas Chokladstudio, Rinkaby, Skåne.

»Läs mer och boka
Pralin

Fördjupningskurs, ta produkten ett steg längre

Tisdag–onsdag, 14–15 maj

Produktutveckling inom bär- och fruktförädling. Lena Flaten och Leena Jansson, två juryordföranden från SM i Mathantverk, lär dig hur du gör för att undvika fallgropar och för att få till det där lilla extra.
Plats: Eldrimner, Ås, Jämtland.

»Läs mer och boka
Mathantverk dryck

Vill du inte längre att vi skickar nyhetsbrevet till dig klickar du bara på länken
om avprenumeration.

Redaktör

Catharina Andersson, catharina@eldrimner.com


Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här