Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

#backamathantverkarna

Med anledning av tuffare tider jobbar vi på Eldrimner med för att underlätta och hjälpa mathantverkare. För ni är livsviktiga ❤

  • Vi sänker kursavgifterna och hoppas att det ska underlätta för er att kunna kompetensutvecklas.
  • Vi jobbar med kampanjen #backamathantverkarna

Kampanjen har som syfte att fler ska handla medvetet och stötta er genom att handla mathantverk. Vi har tagit fram argument och bilder att dela och hoppas att du vill delta!

Tillsammans når vi ut och allt fler kan ta kloka medvetna beslut. Tveka inte att höra av dig om det är något vi kan stötta dig med. /Personalen på Eldrimner


BYTA GRYTA på Instagram

Eldrimner fortsätter under 2023 med satsningen Byta Gryta. Varannan vecka kommer en mathantverkare gästa Eldrimners Instagramkonto och dela med sig bilder och filmer från sin vardag, idéer och funderingar. Syftet är att inspirera andra och att öka uppmärksamheten för mathantverket. Har du frågor eller funderingar kring Eldrimners sociala medier, kontakta sofiak@eldrimner.com
 


Äntligen dags för mejeri-studieresa den16-21 april

Denna gång går resan till södra Frankrike där vi besöker vår nyaste ystningsexpert Patrick Anglades hemtrakter i franska Pyrenéerna söder om Toulouse. Vi besöker olika gårdsmejerier som arbetar med får-, get- och komjölk men även affinörer, kooperativ och ostbutiker. Läs programmet och anmäl dig på eldrimner.com. Sista anmälningsdag 12 februari.
Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här