Boktips "Brödkult i Västerbotten"

"Brödkult i Västerbotten" En bok av Sirpa Kärki och Anki Berg om den norrlänska baktraditionen tunnbrödet! Tunnbröd, som både kan vara mjukt och hårt, bakat på vete, råg eller kornmjöl. En baktradition som förts vidare från en generation till en annan. Idag är hantverket på utdöende. Det finns exempelvis inte så många som bakar på endast kornmjöl så som det gjordes förr. Anki Berg och Sirpa Kärki var föreläsare på Saerimner som berättade om den resa som de gjorde genom Västerbotten för att ta reda på brödtraditionens själ och dokumentera detta i en bok som heter Brödkult i Västerbotten.

Boktips ”Brödkult i Västerbotten”

Brödkult i Västerbotten" En bok av Sirpa Kärki och Anki Berg om den norrlänska baktraditionen tunnbrödet.

Om tunnbrödet, som både kan vara mjukt och hårt, bakat på vete, råg eller kornmjöl.  En baktradition som förts vidare från generation till generation. Idag är hantverket på utdöende. Det finns exempelvis inte så många som bakar på endast kornmjöl så som det gjordes förr. Anki Berg och Sirpa Kärki var föreläsare på Saerimner och berättade då om sin resa genom Västerbotten för att ta reda på brödtraditionens själ och dokumentera detta i boken Brödkult i Västerbotten.

Boken finns hos bokhandlare i Umeå och Skellefteå, på Skansenbutiken i Stockholm och på museer och andra specialbutiker, främst i norr. Vill man beställa boken går det också bra, då betalar man in 400 kronor (325 kronor + porto 75 kronor) till bg 5980–8733 (Sirpa Kärki). Var noga med att ange namn och adress dit boken ska levereras. Boken skickas i ett vadderat kuvert.

Boken Brödkult i Västerbotten är ett kul initiativ tycker vi på Eldrimner! Lycka till med försäljningen av boken Anki och Sirpa!

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB